Vuur, aarde, water of lucht, waarbij voel jij je in je element?

Waar sta je voor in vuur en vlam

Vol vuur gaan we de eerste bijeenkomst van deze cursus aan de slag! Eerst sprokkelen we informatie over dit element bij elkaar. Ieder vuur heeft brandstof nodig. Wat houdt jouw vuurtje gaande? Wie kan/mag jouw vuur blussen? Is er iets dat je er in wilt verbranden? Zomaar wat vragen die in me opkomen. Ik brand van verlangen om ermee aan de gang te gaan.

Met beide voeten stevig op de aarde

Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg is een uitdrukking die goed bij het element aarde past. Geen flauwekul, zorg dat je grond onder de voeten houdt! Vruchtbare aarde waar zo veel lekkers en moois in groeit. Wat is jouw relatie met de aarde? Zand, klei, leem maar ook steen, rotsen, vulkanen en zelfs glas, ijzer en goud, het heeft allemaal connectie met de aarde.

Overal goed voor, zo'n glaasje water

Ben jij in je element in het water? Ben je geschrokken, verdrietig, overstuur of heb je dorst: neem een glaasje water. Wanneer voel je je als een vis in het water? Misschien mopper je een beetje als het een paar dagen regent, vind je het teveel?  Stel je voor dat het maanden of jaren niet meer regent, want ...waar zouden we zijn zonder water?

Een zucht geeft lucht

Ja, een zucht geeft inderdaad lucht. Soms aan een hart vol smart. Maar lucht is zoveel meer. We zien het niet, het is er evengoed. Wat voor persoonlijkheid ben jij? Zie je het zwaarmoedig of juist luchtig. De een geniet van storm, de ander baalt al bij een zuchtje wind. Over lucht valt genoeg te zeggen en meer nog te tekenen.

Vuur

Aarde

Water

Lucht

Deze cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten

In de eerste vier nemen we de afzonderlijke elementen onder de loep. In de vijfde bijeenkomst integreren we de elementen in één werk. We nemen bij elk onderwerp passende materialen. Vanzelfsprekend heeft het lichaamswerk verbinding met het element van die bijeenkomst.

Praktische details

  • Cursus loopt op zaterdag
  • Maximum aantal deelnemers 6
  • Minimum aantal deelnemers 4
  • Kosten € 130,--, inclusief gebruik van materialen en koffie of thee
  • Aanvang 14.00 u, we stoppen om 16.30 u
  • Start voorjaar 2020
  • Opgeven via inekeoosthoek@t-mobilethuis.nl of telefonisch  06 17  881 131