Tijd

Wat is tijd?

We hebben er allemaal mee te maken: tijd. In zoveel gedaanten. Kindertijd, schooltijd, werktijd, vrije tijd enzovoorts. Maar wat is tijd eigenlijk? Wanneer je geen tijd hebt, wat heb je dan niet? Het is niet tastbaar en toch zo bepalend in ons leven. Het is daarbij erg subjectief. Vijf minuten lijken zoveel langer te duren als je in de kou en regen staat te wachten. Terwijl diezelfde vijf minuten omvliegen wanneer je het naar je zin hebt.

Hoe besteed je je tijd?

Sta je er weleens bij stil hoeveel tijd je met een bepaalde activiteit bezig bent? Waar gaat de meeste tijd in zitten en hoe is dat voor je? Heb je tijd genoeg? Wil je misschien terug in de tijd? Kun je haast niet wachten tot het volgende week, maand of jaar is?

Heb jij tijd of heeft tijd jou?

Hoe ga je met tijd om?  Ga je uit van het principe afspraak is afspraak. Zorg dat je op tijd bent, de trein wacht niet op jou. Voel je je prettig bij de wat nonchalantere manier van omgaan met de klok. Zoals wordt benoemd in het Brabants kwartiertje, of het mañana van Spanjaarden?

Zes bijeenkomsten

Ook bij deze cursus zijn we aan tijd gebonden. We komen zes keer bij elkaar, telkens tweeënhalf uur. Op een speelse manier gaan we onderzoeken wat tijd voor ons is. Deze cursus staat voor januari 2020 gepland.