Je kind is overleden, hoe kun jij verder leven?

Hoe kun jij verder leven, als je kind is overleden?

Op deze vraag is geen pasklaar antwoord te bedenken. Mijn oudste dochter overlijdt meer dan 20 jaar geleden. Ik lijk aardig te blijven functioneren (geloof ik). Er zijn echter hele stukken uit mijn geheugen verdwenen. Mij staat bij dat het verdriet in fasen komt, zodat het te behappen is. Tja, en in 2013 overlijdt mijn andere dochter. Het verdrongen verdriet om Martine, voegt zich naadloos bij het verdriet om Emmy's dood. Ik weet niet hoe het moet, toch wil ik het verdriet nu helemaal voelen en doorleven. Hoe moeilijk, pijnlijk, zwaar het ook zal zijn.

De grandioze steun van het contact met lotgenoten

In mijn omgeving heb ik erg veel meelevende mensen. Toch, hoe hard dat ook klinkt, hebben zij geen idee van wat ik voel. Daar ben ik blij om en tegelijkertijd voelt dat weleens eenzaam. Ik ga via Google op zoek naar lotgenoten, vind een vereniging van ouders van overleden kinderen. Ik meld me aan en ervaar hoe waardevol het contact met lotgenoten is. Ook tekenen en schilderen bieden me steun.

Om een tekencursus voor lotgenoten te ontwikkelen, bundel ik mijn ervaringen

Mijn ervaring als holistisch tekendocent koppel ik aan mijn ervaring als moeder van overleden kinderen. Van daaruit ontwikkel ik een cursus speciaal voor lotgenoten. De aangeboden thema's sluiten perfect aan bij onze belevingswereld. De combinatie van tekenen/schilderen en het werk nabespreken, vergemakkelijkt het praten over wat ons raakt. Het biedt her- en erkenning van het enorme verdriet. We begrijpen elkaar, hoezeer onze verhalen ook verschillen.

Praktische details:

  • Deze cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten
  • Maximum aantal deelnemers 6
  • Minimum aantal deelnemers 4
  • Kosten € 130,--, inclusief gebruik van materialen en koffie of thee
  • Op dinsdag, in overleg:  09.30 u - 12.00 u of 19.30 u - 22.00 u
  • Start in januari 2020
  • Opgeven via mail inekeoosthoek@t-mobilethuis.nl of
    telefonisch  06 17  881 131