GeitenGein

In dit filmpje het verhaal achter GeitenGein

Het boek GeitenGein is nu al te bestellen en vanaf januari 2020 leverbaar

Ingrediënten:

  • geweldig idee
  • toestemming
  • geiten
  • vrouw
  • camera
  • computer
  • creativiteit
  • aanmoediging

In  de zomer van 2018 besluit ik foto’s met “elfjes” te gaan combineren. Gedichtjes van elf woorden, die het beeld versterken. Het begint met bloemen en planten, zowel in de natuur als in tuinen en parken. De combinaties maken gaat me vlot af. Ik zoek meer uitdaging en ga dieren fotograferen. Koeien en kalfjes kwamen als eerste voor de lens. Daarna kleine beestjes, foto’s van de safari in Afrika. Mijn volgende doelgroep bestaat uit varkens, liefst met biggen. Qua periode tref ik het slecht. Vanuit België dreigt varkenspest. Wat betekent dat ik geen varkensbedrijven mag bezoeken.

Gelukkig ben ik niet voor een gat te vangen en zijn geiten een geweldig alternatief. Op een zondagmiddag, vraag en krijg ik toestemming van een geitenboer om foto’s te maken van zijn dieren. De beesten zijn nog grappiger, dan ik me heb voorgesteld. De eerste tien minuten kijk ik verbijsterd en gierend van de lach rond. Welk een beweging, wat een hectiek, hoe krijg ik hier een opname gemaakt? Koppen, sikken, poten, lellen, lijven het is één gekrioel, een deinende massa. Vreemd genoeg is er nauwelijks geluid. Dan herpak ik me. Werk aan de winkel, of beter gezegd in de stal. Ik neem de camera ter hand. Het gaat als vanzelf. De geiten in actie zijn probleemloos te knippen. Sommige dieren staan even nieuwsgierig stil om te zien wat er gebeurt in hun onderkomen. Andere lijken te poseren, kortom een grandioze fotosessie! Dikke pret. Helemaal wanneer ik de opnamen over heb gezet op de computer. Binnen de kortste keren heb ik een dertigtal foto’s voorzien van een elfje. De volgende dag ga ik er even voor zitten en hopla, daar heb ik weer zestig combinaties.  Van verschillende kanten, krijg ik aanmoedigingen “om er wat mee te gaan doen”.

Na wat haken,  ogen en een wurgcontract van een uitgever dat ik afwijs, trek ik het project dit voorjaar vlot. Ik neem contact op met Carin van Drukkerij Wedding, die ik ken van mijn eerste boek “Twee dochters op een wolk”. Plots is er geen misschien meer. Er komt een boek! Niet zo maar een boek. Mijn boek met als titel GeitenGein.
Het  krijgt een prachtige kaft en uitvoering van het binnenwerk. De foto’s zijn niet gefotoshopt, hier of daar een beetje bijgesneden. GeitenGein heeft  als ISBN 9 789493 172135, is dus te vinden op www.vindboek.nl

Wil je een boek bestellen, stuur dan een mail met je gegevens aan GeitenGein@t-mobilethuis.nl
Het kost € 19,50 excl. verzendkosten, maak dit bedrag over naar rekening NL07RABO 0344 8424 95.
Zodra het geld is bijgeboekt, verstuur ik jouw exemplaar. Door onvoorziene omstandigheden is de leverdatum verschoven van november naar januari 2020.

 

 

Intrigante
bedenkt plan
loopt het na
wordt er beter van
Manipulatie